Veel mensen willen wel graag wat kilo’s kwijt maar soms lijkt het haast alsof het een onmogelijke opgave is om af te vallen. Bereken bijvoorbeeld op de website van Zorgvergelijker wat je BMI is. Veel mensen zullen het herkennen dat het begin van het afvallen erg fanatiek gaat je begint aan extreme diëten en veel sporten maar na één of twee week begin je in te storten. Stiekem neem je wat lekkers want je hebt het immers verdient na die 2 week hard werken maar voor je het weet ben je plots alweer flink aan het snoepen en verzin je het ene smoesje na het andere voor jezelf. Maar hoe ga je dit tegen?

Maak het niet te moeilijk

Het afvallen gaat ook wanneer je niet aan extreem diëten doet of wanneer je iedere dag op de bank in de kreukels ligt vanwege het harde sporten. Doe het dus rustig aan, je kan echt nog wel lekker eten als je maar een beetje let op de voeding is het voldoende. Vanzelfsprekend is het dus niet iedere avond patat en andere fastfood maar experimenteer met gezonde voeding. Ook tussendoortjes mogen best als ze maar niet vol zitten met suikers en andere vetten dus ga eens lekker op onderzoek uit en maak er een leuke middag van!

Bewegen is ook een essentieel voor het afvallen, je ziet vaak bij programma’s op televisie waarbij mensen extreem moeten afvallen in korte tijd dat ze ook extreem moeten sporten. Natuurlijk gaat het sneller wanneer jij alles extreem gaat doen maar houd je dat vol? Deze mensen krijgen namelijk iedere dag begeleiding en hebben de hele dag een camera achter zich aan waardoor ze minder makkelijk terugvallen. Wanneer jij gewoon meer beweegt als je normaal deed is dat al goed! Ga lekker wandelen of naar de sportschool, het is aan jou zolang je maar niet overdrijft! Je hoeft niet tot het uiterste te gaan als je de combinatie voeding en bewegen maar duidelijk hebt voor jezelf.

Door Roos