Dieet dagboek: smakelijk afvallen met maaltijdvervangende shakes

Vandaag start ik met mijn dieet. Acht zorgvuldig opgebouwde kilo’s moeten er af. Nadat ik alle afslankopties zorgvuldig heb overwogen, ben ik tot de conclusie gekomen dat een afslankprogramma met shakes voor mij de ideale aanpak is. Makkelijk te bereiden, lekker van smaak en vooral, snel resultaat!

Optimist

De aardige juffrouw in de winkel die de shakes aan me verkoopt, vertelt glunderend van trots dat zij eenzelfde afslankprogramma heeft gevolgd en dat de kilo’s er af zijn “gevlogen”. Nou, als ik haar perfecte figuurtje (maatje 36) bekijk, durf ik enigszins te betwijfelen of wij het over eenzelfde traject hebben (van maat 40 naar…). Maar ach, ze bedoelt het goed. Ik neem me voor de zekerheid toch maar voor om de volgende voorraad bij een andere winkel in te slaan, want ik houd er rekening mee dat de kilo’s er bij mij niet zo makkelijk van af zullen “vliegen”. Ik ga wel een keertje terug naar die aardige verkoopster als ik trots en blij het eindresultaat kan laten zien. Voorlopig zal ze dus niet op me moeten rekenen.

Hoewel het misschien niet zo lijkt, ben ik toch heel erg optimistisch ingesteld over mijn nieuwe afslankavontuur en ben ik absoluut vastbesloten om te vermageren. Ik loop iedere dag trouw 8,5 minuten naar de fruitboer om de hoek (en ook weer 8,5 minuten terug) voor mijn dagelijkse portie verse vitamientjes. En ik heb de handleiding voor het bereiden van de shakes al drie keer gelezen. Ik had nooit gedacht dat het zo eenvoudig zou zijn. Ik dacht steeds dat er nog een stukje tekst ontbrak of dat ik iets had overgeslagen, maar neen, het is echt zo simpel:

– kies een smaak (chocolade, aardbeien, vanille, banaan, enz. enz.)

– voeg er een beetje water, (magere) melk of yoghurt aan toe

– goed roeren

– en klaar!

Bananen

Ik ga vandaag voor een bananendag. Ik heb al 2 bananen gegeten (ja, vanochtend zelf gehaald, lopend!) en ik kies nu voor een bananenshake. Dankzij de perfect afgemeten porties kan ik eigenlijks niets mis doen. Ik voeg er water aan toe, even flink roeren, en proeven maar. Het ruikt lekker (naar bananen) en ik moet bekennen, het smaakt ook prima. Naar bananen natuurlijk, maar op een heerlijk verfrissende manier. Het is niet een bizar mengsel dat je een droge mond bezorgt en waardoor je je afvraagt waar je aan bent begonnen.

Neen, het bevalt prima. Maaltijdvervangende shakes, iedere dag een stukje wandelen, vers fruit en natuurlijk heel, veel water. Dit is het voor mij. Beste juffrouw met maatje 36, ik kom er aan!

Hippe jurkjes, kleurrijke bikini’s en heel veel lol. De zomer is weer in het land en ik ben er klaar voor. Nou, ja bijna dan. Want die leuke jurkjes en bikini’s vragen natuurlijk wel om een beetje zelfvertrouwen. En daar ontbreekt het nog aan. De kerstdagen zijn al een half jaar geleden gepasseerd, maar er is toch nog wel wat blijven “plakken”. Want tja, die feestdagen, daar had ik toen ook al zoveel zin in. Het was zo gezellig en al het eten was zo lekker, en vooral heel veel. En daar word ik dus nu nog steeds aan herinnerd als ik in de spiegel kijk.

Maar ik heb een plan. En dit keer gaat het echt lukken. Ik ga afvallen. Neen, niet van de trap, maar op de weegschaal. Er moeten, er zullen en er gaan minstens 8 zorgvuldig opgebouwde luxe kilo’s moeten verdwijnen. Als sneeuw voor de zon, zeg maar. Ik weet ook al precies hoe ik het ga aanpakken. Ik laat me door niets of niemand afleiden. Ik ben een vrouw met een missie, en mijn doel is in zicht. Hoewel het nu nog een klein puntje is aan het einde van een verre tunnel; ik ga er voor!

Ken mezelf

Ik heb alle opties overwogen om mijn afslankstrijd te voeren. Maar ik moet eerlijk zijn tegenover mezelf en geen wonderen verwachten door de dingen te doen die niet bij mij en mijn levensstijl passen. Iedere dag sporten is natuurlijk het beste dat ik zou kunnen doen, maar dat wordt niks. Ik heb alle cliché excuses bij de hand. Ik heb het te druk, ik schaam me in de fitnesszaal en vooral, het duurt zo lang voordat ik resultaat zie. Dus de volgende optie: gezonder eten. Ja, dat kan ik wel. Wat meer groenten en iedere dag een stukje fruit, dat lukt me wel. Maar of dat nou meteen die acht kilo’s zal laten “smelten”? Ik durf het te betwijfelen.

Dus, ik ga voor de “combi-aanpak”. Ik ga echt gezonder eten (net al een heerlijke portie zoete aardbeien gegeten, zonder suiker inderdaad), ik ga meer bewegen (ik loop iedere dag naar de groenteboer in de straat voor mijn dagelijkse portie vitaminen) en, ik ga shaken! Neen, niet alleen maar op de zwoele Samba-grooves uit Brazilië, maar ik ga vermageren met maaltijdvervangers. Iedere dag 8,5 minuten lopen naar de winkel (en ook weer terug) voor mijn dagelijkse portie vers fruit en 2 super-eenvoudige-iedereen-kan-het-maken eiwitshakes met een lekker aardbeien- of chocoladesmaakje. Hallo zomer, ik kom er aan!

Door Roos