Noten zijn gezond om te eten daar ze vol zitten met goede voedingsstoffen. Cashewnoten zijn dus niet alleen lekker maar ook goed voor lichaam en geest. Met dagelijks een handje van deze noten eten, zal je voldoende binnenkrijgen. Meer eten dan een handje per dag wordt echter weer afgeraden. Een handje noten is echter voor veel mensen niet zo veel, al snel krijgt men de smaak te pakken en is het zakje leeg voordat men het door heeft. Een goede manier om hier geen last van te krijgen is door de noten te verwerken in een gerecht. Hieronder dan ook manieren om cashewnoten te verwerken in heerlijke gezonde gerechten.

Gebrande cashewnoten met blokjes kip

Binnen een halfuurtje een gerecht voor 3 personen.

Benodigdheden:

75 gram gebrande cashewnoten

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel (palm)suiker/ honing

1 eetlepel vissaus

4 eetlepels olijfolie

600 gram kipfilet gesneden in blokjes

5 teentjes knoflook

3 bosuitjes

1 rode peper

2 uien

De bereiding:

  1. Doe de olijfolie in de pan en verhit deze
  2. Voeg de kipblokjes toe
  3. Verwarm de kipblokjes totdat ze wit/bruinig kleuren
  4. Voeg de bosuitjes, rode peper en uien toe.
  5. Verwarm deze groentes mee totdat de ui zacht is geworden.
  6. Doe daarna de overige ingrediënten in de pan en verwarm ze mee voor 3 minuutjes.

Noedels met Cashewnoten

Een gerecht voor 4 personen welke binnen een kwartiertje klaar kan zijn.

Benodigdheden:

100 gram geroosterde cashewnoten

150 gram champignons

1 rode peper

1 middelmaat broccoli

250 gram noedels

1 eetlepel wokolie

10 verse munt

3 eetlepels sojasaus

  1. Maak de champignons schoon met een theedoek.
  2. Snijd de peper in reepjes en verwijder de zaadjes.
  3. Snij de roosjes van de broccoli klein.
  4. Kook 1,5 liter water in een ruime pan
  5. Kook de noedels 5 minuten samen met de broccoli. Verhit de wok olie in een koekenpan terwijl de noedels en de broccoli in de kookpan zitten. Doe de champignons in de koekenpan, samen met de peper. Wacht 4 minuten terwijl je de munt fijnsnijdt.
  6. Meng nu de noedels met de rest van de ingrediënten.

Door Roos