Zijn druiven eigenlijk wel gezond

Zijn druiven eigenlijk wel gezond

Iedereen kent deze fruitsoort wel, maar zijn ze ook gezond? Voor de vitamine C hoef je ze in ieder geval niet te eten, simpelweg omdat dit er maar in kleine hoeveelheden inzit. Maar waarom je ze dan wel zou moeten eten? Ze zitten bordenvol met voedingsvezels, welken een positief effect hebben op je spijsvertering. Daarnaast zit er Kalium in druiven, wat je lichaam ook erg goed kan gebruiken. Druiven staan daarom ook in de schijf van 5 van het voedingscentrum.

Wat zijn druiven precies

Net als bessen is de druif een zachte fruitsoort welke in trossen groeien. Als je druiven wilt eten kun je beter de zoete variant nemen, daar er ook druiven gekweekt worden om wijn van te maken. In sommige druiven kun je pitjes tegenkomen, andere zijn echter pitloos. Dit wordt soms ook aangegeven als je ze koopt. Daarnaast zijn er twee verschillende kleuren druiven te vinden, namelijk de “witte” en de “rode” variant.

Waar halen we druiven vandaan

In Nederland is op het moment het klimaat niet optimaal om druiven te kweken. Daarom worden ze maar in kleine hoeveelheden hier verbouwd. Druiven die wij als Nederlanders eten worden vooral vanuit landen met een warm klimaat gehaald. Zo komen er veel van de druiven uit de supermarkten uit Griekenland, Zuid-Amerika, Spanje, Italië en Zuid-Afrika.

Welke druif is het gezondst?

Zowel witte als rode druiven zijn gezond om te eten. De twee varianten hebben veel overeenkomsten met elkaar. In dit artikel van margriet is te lezen dat de rode variant net iets meer voordelen heeft. Zo bevat deze iets meer voedingsvezels dan de witte druif.

Ook blijkt volgens een aantal Amerikaanse onderzoekers dat de rode variant vet verbrandende effecten bezit. Dit zou komen doordat er stofjes in zitten welke in groentes en fruit zitten met een rode of paarse kleur.

Roos

Related Posts

Dieet dagboek: smakelijk afvallen met maaltijdvervangende shakes

Dieet dagboek: smakelijk afvallen met maaltijdvervangende shakes

Beter koken met kruiden en specerijen

Beter koken met kruiden en specerijen

Afvallen door bewegen en gezond eten

Afvallen door bewegen en gezond eten

Opzoek naar een pijn verlichtende elektrostimulator

Opzoek naar een pijn verlichtende elektrostimulator