Gember is gezond eet en drink het zo

Gember wordt veel gebruik in de Oosterse keuken en er wordt gepleit voor zijn goede eigenschappen op het menselijk lichaam. De smaak van gember is erg specifiek en niet iedereen vindt deze sterke smaak prettig maar desondanks wordt het veel verkocht en gebruikt. Welke vitaminen zitten er dan in eigenlijk in Gember?

Vitamine C

Wellicht een van de meest bekende vitamines en vooral bekend om zijn positieve werking op de weerstand.

Vitamine B1

Deze vitamine ondersteund het zenuwstelsel en zorgt ervoor dat je energieniveau op peil blijft. Het helpt ook bij de verbranding van koolhydraten uit voedsel.

Vitamine B2

Deze vitamine ondersteunen net als de bovengenoemde vitamine het centrale zenuwstelsel. Naast de ondersteuning van het zenuwstelsel heeft het een anti-oxidante eigenschappen waarbij het dus cellen helpt beschermen tegen vrije radicalen.

Vitamine B6

B6 ondersteund te spijsvertering en ondersteund een goede weerstand.

Natuurlijk zitten er ook nog andere gezonde voedingsstoffen in dit product zoals mineralen waardoor dit product op veel vlakken bijdraagt aan een goede gezondheid. Er wordt zelfs gepleit dat gember ontstekingsremmende werking zou hebben en dat het voor veel andere kwaaltjes helend zou zijn.

Hoe kan je gember gebruiken?

Eigenlijk kan je gember op veel manieren gebruiken en toevoegen in veel verschillende recepten aangezien het natuurlijk simpelweg een kwestie van smaak is. Het kan gekookt worden of geroerbakt. Je kan er veel kanten mee op maar wat vooral een bekende manier van gember gebruiken is wanneer je er een gember thee van maakt. Hierbij laat je een stuk gember in gekookt water trekken voeg hier eventueel wat honing aan toe en je hebt een zelfgemaakte en gezonde thee. Ook kan je het gebruiken in koud water waarmee je dan smaak afgeeft aan het koude water, dit is erg prettig tijdens het sporten bijvoorbeeld.

Door Roos