Een broodje in de middag is vaste prik voor vele Nederlanders. Maar wanneer je graag wil afvallen of gezonder wil gaan leven zal je uit moeten kijken met wat je op je brood doet. Zo heb je eigenlijk veel producten die je beter niet kunt gaan eten op brood zoals hagelslag of pindakaas. Dit komt door de grote hoeveelheden suiker die aan het zoete beleg is toegevoegd. Zoals iedereen wel weet is suiker een van de grootste boosdoeners voor je gewicht en is suiker beslist niet goed voor je gebit.

Wat kan je wel eten op brood?

Wanneer je toch graag gezond beleg wil zijn er veel verschillende opties bijvoorbeeld light smeerkaas die je eventueel naar smaak nog kan aanvullen met komkommer of tomaat. Daarnaast is een gekookt ei ook goede keuze. Liefhebbers van avocado kunnen deze op brood eten en ook mager vleeswaar zoals rookvlees is zeker een goede optie voor een gezondere boterham.

Welke producten moet je beslist mijden op brood?

Hagelslag, pindakaas, jam, salami en nog veel meer dergelijke producten zijn absoluut niet goed voor je vanwege de vele toegevoegde suikers en vetten die deze producten bevatten. Veel zoet beleg is dus absoluut niet verstandig. Ook zijn er vleeswaren die echt niet goed zijn voor je omdat er veel vetten in zitten en met kaas moet je ook oppassen omdat bepaalde kaassoorten ook veel vetten bevatten. Zorg er dus voor dat je je goed in de producten verdiept wanneer je erover twijfelt om deze op brood te doen alle producten hebben namelijk een tabelletje erop staan met de hoeveelheid suikers, vetten, eiwitten enzovoorts zodat jij ervan op de hoogte bent wat je eet maak hier dus ook gebruik van.

Eet met mate

Voor alles wat je eet geldt dat het van belang is dat je met mate eet. Ondanks dat bepaalde producten in kleine hoeveelheden gezond kunnen zijn kan het ook zo zijn dat ze in grote hoeveelheden beslist niet bijdragen aan een goede en gezonde voeding.

Door Roos