Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items

 

Blog

 

Styling

 

Fotografie

 

Webwinkel

 'Shoot' boek van Zilverblauw!
16-10-2015

Geschreven door Krista

Wij zijn er elke dag mee bezig! En degene die Van onze tafel volgt op social media kan elke dag één of zelfs meerdere keren meekijken. En volg je ons ook privé (Krista, Brockbernd en Erica) dan zie je nog meer foto's voorbijkomen.

Onze passie voor fotografie is dus groot. Erica heeft op de DEVA onder andere het vak Fotografie gevolgd en ik heb door zelf veel foto's te maken en goed te kijken het fotograferen me eigen gemaakt. Maar allebei doen we het met zoveel plezier en al zeggen we het zelf, we hebben met regelmatig ons lucky shot! Dan zijn we zo blij met een geschoten plaatje. 

Vaak nemen we even de tijd om iets mooi gestyled neer te zetten, een mooie compositie te maken. Dat is echt zo'n ontspannen creatief momentje voor ons op de dag. 

Bij de start van Van onze tafel hebben we accounts gemaakt bij alle social media. Vanaf het moment dat we de sleutel kregen van onze eerste studio plaatsen we foto's met leuke informatieve of inspirerende teksten erbij. We hadden binnen no time een schare fans en kwam Van onze tafel goed onder de aandacht! Wat vooral de leukste complimenten waren, is dat alle foto's in dezelfde Van onze tafel stijl zijn! Het is herkenbaar.

Omdat wij Uitgeverij Snor (de wereld van Snor) en het gave blog van Zilverblauw al enige tijd volgen waren we aangenaam verrast dat Anki Wijnen van Zilverblauw bezig was met een boek maken over fotografie! Dat kon ook haast niet uitblijven met al die prachtige foto's op haar blog. 

Niet zo'n studieboek maar een mooi gestyled boek. Met prachtige foto's en super handige tips & tricks voor het maken van de mooiste foto's van interieur, producten, portretten, de natuur & food! Het boek zou uitgegeven worden door Uitgeverij Snor! Dat kon niet anders dan een gaaf boek worden. 

Zodra het boek uitkwam heb ik er twee besteld! Zodra ze bij mij op de deurmat vielen snel als verrassing één exemplaar naar Erica gebracht! Maar ze deed na aanbellen de deur niet open. Dus terwijl zij zit te werken in de studio op de loftzolder aan onze nieuwsbrief en de bel niet hoort, plok! Er valt wat in de brievenbus en weg ben ik! Ik stuur nog wel even een appje dat ik wat inspiratie door de brievenbus heb gedaan!

Enige tijd later ontvang ik een berichtje terug:

'OWH WAT LIEF!!!!

Ik zat direct al helemaal in t boek dat ik vergeet je terug te appen om je te bedanken. hihi echt een heel gaaf boek, je bent een schat, dank je wel!!!!!'

Nou als dat geen goeie recensie is! 

Alle trucjes om mooie foto's te maken hebben we natuurlijk direct gebruikt om de foto's voor dit blog te maken. Wel even wennen hoor want we schieten de foto’s beide normaal gesproken met onze Iphone’s en nu voor het eerst met onze nieuwe camera, de Olympus E-M10. Gekocht bij CameraNU waar we super zijn geadviseerd door Marc en Jonathan. En gewoon op de automatische stand gezet want in de herfstvakantie gaan we de handleiding en instellingen eens goed doornemen, flink oefenen met de camera en deze ons eigen maken. Wij hebben de foto's in het kleurenthema gemaakt van de layout van het boek, roze met geel!

Wil jij zelf ook leren nog mooiere foto's te maken dan raden wij het boek Shoot zeker aan! Gebruik op social media #shoothetboek. Dan vind je de foto's van de boekeigenaren van Shoot! Heb je het boek in bezit dan kun je ook meedoen aan een hele leuke Shoot Photo challenge. Natuurlijk staan in het boek ook super leuke DIY opdrachten om de tips & tricks in praktijk te brengen! 

Natuurlijk gaan wij #shoothetboek ook gebruiken! Volgen jullie mee?

Groetjes KristaGeluk in een papieren wikkel
18-03-2015

Geschreven door Tineke 

Bloemen

Ranonkels zijn mijn lievelingsbloemen. Gevolgd door dahlia’s, pioenrozen en anemonen. En het liefst een combinatie daarvan. Toen ik puber was, wilde ik een bloemenwinkel. Eentje waar ook brocante te koop was en je koffie kon drinken met eigengemaakte appeltaart. Want zeg nu zelf, de geur van bloemen en warme appeltaart is toch onweerstaanbaar?  

Voor feesten en partijen

Bloemschikken doe ik nog steeds en appeltaarten bakken ook. En wanneer er iets gebloemd op tafel moet komen voor feestjes en partijen, weten vrienden en familie mij nog steeds te vinden. Maar niet zoals in het verleden, waar ik mijn hand niet omdraaide om het bloemwerk voor een bruiloft te verzorgen. Dat het nachtwerk werd en ik helemaal uitgeput de huwelijksdag beleefde, laat ik maar even buiten beschouwing. 

En hup op tafel 

Maar toegegeven, tegenwoordig is het meer van – hup - bosje ranonkels in wat vaasjes en klaar. In vaasjes van allerlei pluimage, dat dan weer wel. En ok, de juiste combinatie van vaasjes vergt tegenwoordig wat meer tijd dan het schikken. Maar een huis zonder bloemen op tafel, dat vind ik zo kaal en ongezellig. 
Bloemen in huis

De stylistes Holly Becker en Leslie Shewring vinden ook dat bloemen het verschil maken in een interieur. Ze hebben er een boek over geschreven: Bloemen in huis. Alleen de foto’s spreken al tot de verbeelding. Ze beschrijven stap voor stap hoe je bloemen kiest, combineert en schikt. Of het nu gaat om je interieur op te fleuren of om een extra touch te geven. 

Zelfgeplukte bloemen

En daarvoor hoef je wat hen betreft niet naar een bloemenjuwelier te gaan. Bloemen van de markt of zelfgeplukte bloemen geven hetzelfde resultaat. Door het kiezen van de juiste vaas of door een mooie kleurencombinatie van bloemen, krijg je een prachtig resultaat. 

Ik ben ook fan van zelfgeplukte bloemen. Mijn tuin laat het niet toe om er een pluktuin van de te maken. Daarom geef ik mijn vader (geboren in dé bloem-bol-plant-maand) ieder jaar op zijn verjaardag een ander soort dahliabollen. Hij verzorgt ze en ik pluk ze. Goeie deal lijkt me. Terwijl ik eigenlijk stiekem best wel weet dan mijn vader niet van dahlia’s houdt maar meer van verf en penselen. 

Helaas valt er nu nog niet veel te plukken. Toch wil je na het lezen van dit boek meteen bloemen in huis halen. Daarom staan de vaasjes inmiddels klaar, in de juiste combinatie. Ik sjees nu nog even snel naar de stad om wat geluk in een papieren wikkel te kopen. 

Groetjes, Tineke (LOV10)Inspiratie uit boeken en magazines
07-11-2014

Geschreven door Krista

Natuurlijk zijn we fan van Pinterest, maar we zijn verslaafd aan papier en lezen dus graag Nederlandse en Engelse tijdschriften die ons inspireren. De 101 woonideeën, de FlowAriadne at HomeVT Wonen, Made in Paper, The house & Garden, Mollie makesCountry Living en nog veel meer!

We hebben geen abonnement maar kopen bijna elke uitgave! Telkens een tripje naar de boekhandel en inslaan maar. Thuis snel even de magazines doorscreenen en dan 's avonds lekker vroeg naar bed met een kop thee en de bladen, lekker rustig plaatjes kijken en de artikelen lezen. Vol met inspiratie, creatievelingen en designers. Zit er iets interessants bij dan even op de bijbehorende site kijken en natuurlijk worden we volger op Facebook, Instagram of Pinterest.

We lezen de bladen van voor naar achter en van achter naar voren. Daarna gaan ze in onze studio op de stapel om te gebruiken tijdens verschillende workshops. Tijdens de workshop Giftwrapping, Snailmail, Agenda of Notebook maken kunnen de workshoppers lekker plaatjes scheuren en inspiratie opdoen.
Tijdens onze trip naar Londen 2 jaar geleden hebben we bijna elke Cath Kidston winkel wel van binnen gezien. Het was vlak voor Kerst dus bijna alle Kerstkadootjes hebben we bij dit mooie merk gekocht. Wat een gave stijl heeft Cath neergezet. En toen Krista vorig jaar in de Kerstvakantie in Londen was bleek Cath Kidston een boek te hebben uitgegeven over de start van haar merk tot hoe het nu uitgegroeid is. Wat een inspirerend boek! En wat halen we daar veel dingen uit. Je eigen merk neerzetten, vasthouden aan je eigen stijl, doorzetten, strategie bepalen en nog veel meer. Wat zou het gaaf zijn wanneer Van onze tafel ook zo’n prachtig merk zou worden.

En Rachel Aswell met haar Shabby Chic is ook zo’n gaaf merk. Haar eigen stijl waar we heel erg fan van zijn, prachtige boekenseries en woonaccessoires. In Londen zijn we in haar winkel geweest. We wilden alles wel mee in de koffer naar huis nemen. Helaas is haar merk in Nederland niet te koop. Op onze beide bucketlist staat een keer verblijven in haar prachtige bed & Breakfast in Texas. Wij dromen nog even verder.

Wie of wat inspireert jou? Laat je reactie hieronder achter.

Groetjes Krista & Ericablijf op de hoogte