Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items

 

Blog

 

Styling

 

Fotografie

 

Webwinkel

 



Homemade Chocolade
07-04-2016

Geschreven door Krista

Gezond eten

Wie mij kent weet dat ik vanwege Endometriose o.a. gluten-, lactose- en suikervrij eet (en geen rood vlees en soja). En dat is soms best lastig en 100% gezond eten lukt meestal niet. Want ga ik op visite, uit eten of naar een feestje dan is er niet altijd iets voorhanden wat ik wel mag eten. En wat dacht je van mijn quilty pleasures, een bak Ben & Jerry’s strawberry cheesecake of een rol smarties, die mag ik heel af en toe van mezelf eten. Omdat ik ongeveer 80% eet volgens het endometriosedieet, herstelt mijn lichaam gelukkig snel van het 20% ‘zondigen'.

Food to go

Vaak neem ik wat eigengemaakt lekkers mee als ik ergens naar toe ga. Ga ik uit eten dan neem ik wat crackers mee die ik kan nemen in plaats van het broodje vooraf. Ga ik op verjaardagsvisite dan neem ik vaak zelf een muffin, notenreep of iets van chocolade mee. Zo kan ik toch gezellig meedoen! Gelukkig zijn er al heel wat familie en vrienden die speciaal wat voor mij maken of halen als ik kom. 

Meal prepping

Op dinsdag is mijn kook- en bakdag. Ik snij dan de verschillende groenten en doe ze in bakjes, maak lekker een soepje, ik kook wat quinoa en eieren. Zo kan ik elke dag snel en makkelijk een gezonde lunch en diner voor mezelf klaarmaken. Ook bak ik hartige muffins voor het ontbijt, daar drink ik dan een smoothy van groente en fruit erbij en ik heb een goede start van de dag. Natuurlijk maak ik ook iets zoets. Zodat ik niet te vaak bezwijk als mijn gedachten afdwalen naar Ben & Jerry’s en smarties. Afgelopen dinsdag maakte ik o.a. appel/havermout muffins, energierepen en gezonde chocolade!





Recepten

Ik haal veel recepten van internet maar ik heb ook een aantal kookboeken waar ik graag uit kook. Zo ook de kookboeken van Amber Alberda. Haar boeken heb ik al jaren in huis en ik heb er al heel wat lekkers uit gemaakt. Haar laatste boek is Gezond Trakteren. Hier heb ik de gezonde chocoladeschijven uit gemaakt. Natuurlijk met mijn eigen twist eraan.

Zelf maken

Ingredienten:
- 60 gr cacaoboter
- 30 gr cacaopoeder
- 2 el ahornsiroop (ik gebruik altijd maar 1 eetlepel)

- voor de vulling gebruik ik gepofte quinoa, gehakte cashew- en pecannoten, geroosterde pompoenpitten en kokosrasp (van alles 1 eetlepel)

Smelt de cacaoboter au bain-marie, roer daarna de cacaopoeder en ahornsiroop erdoor en doe de vulling erbij. Je kan het op bakpapier uitgieten om repen te maken of zoals ik heb gedaan in mini muffinvrompjes doen om bonbons van te maken.

Geniet momentjes 

Ik eet dus volgens het endometriosedieet en om het vol te houden plan ik bewust wanneer ik iets lekkers mag eten. Ben & Jerry’s bijvoorbeeld, mag ik van mezelf 1x per maand. Op woensdagmiddag bak ik altijd gezonde chocoladekoekjes (recept blog ik nog een andere keer) waar ik er dan warm wel 3 van mag eten. Zoooooo lekker. En ’s avonds bij de thee neem ik altijd een stukje gezonde eigengemaakte chocolade (recept in dit blog). En in het weekend trakteer ik mezelf vaak op een bakje biologische corn chips naturel met geitenbrie (even onder de grill). Geniet momentjes om naar uit te kijken. Want van eten kan ik zo genieten.

Welk eten is jouw favoriet? 

Groetjes,

Krista



Kersthapje
17-12-2015

Geschreven door Krista

Wat hebben we een super Van onze tafel jaar achter de rug! Zoveel leuke creatieve workshops gegeven, in april onze laatste Weekendmarket georganiseerd, de overname van de studio, de workshops en de Weekendmarket door Meinou van Studio Nous. Onze nieuwe werkplekken inrichten en weer heerlijk bezig zijn met het ontwikkelen van onze boeken.

Ook zijn we lekker aan het bloggen. Met regelmaat plaatsen we een blog over bijvoorbeeld de voortgang van de Stijl- en Inspiratieboeken, Things we love, Styling projecten, Er op uit, Food we love, Interieur, andere leuke creatieve ondernemers of over Books we love.

En dit blogjaar sluiten we af met een recept voor een heerlijk Kersthapje! Voor bij de borrel, als voorgerechtje of als onderdeel van het hoofdgerecht.

 




Voor mij is het puzzelen om lekker mee te kunnen eten tijdens de Kerst. Ik mag om gezondheidsredenen geen gluten, lactose, rood vlees en suiker meer. Ben sinds een aantal weken heel veel nieuwe recepten aan het uitproberen en de gerechten die ik normaal eet aan te passen naar wat ik wel mag eten. Zo ook bij dit hapje. Normaal gemaakt met roomboterbladerdeeg en boursin maar nu aangepast naar een lekkere hapje dat ik gelukkig wel mag hebben en heel belangrijk goed verdraag.

Wat heb je nodig! Ik gebruik alles biologisch.

Bladerdeeg, Lieke is vrij van gluten
Kokosolie
1 Kipfilet
Bakje Kastanje champignons
1/2 Prei
stukje Geitenbrie

Leg de bladerdeeg plakjes uit de vriezer op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snij de kipfilet in blokjes, maak de champignons en prei schoon en snij in stukjes en reepjes. Bak de kipfilet met de champignons en de prei in een beetje kokosolie. Leg op elk bladerdeegplakje een lepel van dit prutje en leg hierboven op een plakje geitenbrie. Vouw de bladerdeeghapjes een beetje in elkaar en bak in ongeveer 20 minuten af in de oven op 180 graden.

Serveer op een mooi bordje en smullen maar!

Wij gaan nu genieten van onze Kerstvakantie en wensen jullie Fijne Feestdagen en tot in 2016!

Gr Krista 




Pasta di Krista
18-09-2015

Geschreven door Krista

Makkelijk en snel

Heb jij nog een paar makkelijke recepten voor het avondeten vroeg Erica mij laatst! Supergezond, lekker en waar het hele gezin van kan gaan smullen! Door de weeks hebben we het allemaal druk met werk en gezin. Makkelijke en snelle ontbijtjes, lunches en avondeten zijn dan een must. Ik ben gek op koken en bakken, moet vanwege mijn gezondheid healthy eten dus probeer veel uit op gebied van gezonde voeding.

Heb heel wat kookboeken in de kast staan en ik volg een aantal leuke foodblogs. Vanaf nu zal ik met regelmaat een lekker foodblog schrijven! Met in gedachten gehouden dat het een familie recept moet zijn, gezond en wat mij betreft het liefst biologisch en dat het snel klaar moet zijn. 

Dit keer een basis voor pasta gerechten. 




Het basisrecept

Wat heb je nodig (liefst alle ingrediĆ«nten biologisch): 

- Speltpasta (gebruik de normale portie p.p)
- Tomaat (1 p.p))
- Rucola (handje p.p)

Ik gebruik altijd speltpasta (en kook voor mijzelf wat boekweitnoodles). Maar je eigen favoriete pasta gebruiken is natuurlijk ook goed.

Kook de pasta volgens de verpakking, snij de tomaten in blokjes, bak deze in wat kokosolie en was de rucola! De basis ingrediĆ«nten zijn nu klaar!

Varieer nu met:

- Roer in stukjes gesneden gerookte zalm, goede kwaliteit mayonaise, wat citroensap en pijnboompitjes door de warme pasta. Voeg de tomaten en rucola erbij. 

- Meng tonijn (op water) met een goede kwaliteit mayonaise en wat citroensap. Roer dit door de warme pasta met de tomaat en rucola. Geef er een gekookt ei in stukjes, wat kappertjes, pijnboompitjes en parmezaanse kaas bij.


- Voeg in stukjes gesneden ham (vleeswaren) aan de warme pasta en tomaat toe. Maak een sausje van ricecream met parmezaanse kaas en roer dit door het mengsel. Doe als laatste de rucola erbij. Serveer er los nog wat pijnboompitjes en kaas bij.

- Koop een lekkere groene pesto en doe dit als saus door de warme pasta met tomaat en rucola. Afmaken met parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Deze pasta's worden hier thuis door man en kids met smaak verorberd!!!! Heb jij een leuke aanvulling voor het basisrecept laat dit dan weten via reactie's.

Succes!

Krista



De zomer is terug
03-08-2015

Geschreven door Krista

Na een behoorlijk herfstige week is de zomer gelukkig weer terug! Afgelopen zaterdag was ik met dochterlief bij de Ikea en daar kwamen we gave ijshouders tegen. We hebben er flink wat ingeslagen (€ 3,99 per 4 stuks) want we zijn gek op zelfgemaakt ijs. Je weet wel, ijsjes waar je er meerdere van op een dag mag omdat ze super healthy zijn en overheerlijk! En deze ijshouders zijn zoveel makkelijker en smeren minder dan die met stokjes.

Smoothy

Elke ochtend maak ik voor ons gezin een gezonde smoothy. Met fruit wat er in huis is en amandelmelk mix ik de heerlijkste combinaties. Vanochtend gingen er aardbeien, banaan en perzik bij de amandelmelk en blenderen maar! Je kan elk fruit wat je op de fruitschaal hebt liggen gebruiken. Wil je alles nog iets zoeter, blender dan wat dadels mee. En vervang de amandelmelk eens voor kokoswater. 
 





IJs maken

Ik had deze keer extra veel gemaakt zodat er na het vullen van onze 4 glazen voor de ochtend smoothy genoeg over was om de ijshouders mee te vullen. Snel in de vriezer en vanmiddag konden we er al lekker van smullen. Een heerlijke verkoeling bij dit warme weer. Maken jullie wel eens een fruit smoothy? Of maak je zelf ijsjes? Laat bij reacties je recept achter. Gaan we die ook een keer uitproberen.

Groetjes, Krista



Voorjaars reset
16-03-2015

Geschreven door Krista 

Voorjaarsschoonmaak

Het voorjaar is begonnen. Je ziet het buiten in de tuin al en als het zonnetje schijnt warmt het al lekker op. Thuis heb ik samen met mijn lieve hulp de voorjaarsschoonmaak al gedaan. Er is flink opgeruimd in huis, de gordijnen zijn weer fris gewassen, alle ramen binnen zijn schoon, kortom een schoon en opgeruimde start van een nieuw seizoen. 

Detox

En zoals elk jaar was het voor mijzelf ook weer tijd voor een innerlijke schoonmaak. Zeker omdat ik al vanaf vorig jaar oktober kwakkel met mijn gezondheid. Heel veel ziek geweest. Ik weet sinds kort dat ik Endometriose heb. Inmiddels heb ik medicatie en wil ik proberen om middels een dieet ervoor te zorgen dat ik de ziekte onder controle krijg. En dat van een operatie voorlopig nog geen sprake is. Omdat ik graag schoon aan het dieet wil beginnen kwam mijn jaarlijkse detox goed van pas.



Onder begeleiding

Elke jaar doe ik de detox onder professionele begeleiding van Jessy Jansen. We bekijken per keer aan wat voor detox ik behoefte heb. Deze vastenkuur was dat heel duidelijk. De voorbereiding voor een goede start van het Endometriosedieet, niet teveel afvallen en meer energie krijgen na maandenlang steeds ziek te zijn geweest. 

Kyra de Vreeze

De detox die deze keer goed bij mij paste was de DAYTOX van Kyra de Vreeze. Dat vond ik echt super. Ik ben namelijk een aantal jaar geleden bij een lezing van Kyra geweest tijdens de Miss Natural dag en vond haar zo inspirerend. Heb destijds haar Daytox boek gekocht (doorgelezen en toen in de kast beland) en ben haar gaan volgen op Facebook. En wat blijkt, Jessy en Kyra kennen elkaar van een opleiding. Dus toen Jessy met dit detox voorstel kwam kon ik het boek zo uit de kast pakken.

Starten maar

Van Jessy een heel uitgeschreven plan gekregen met de extra supplementen erbij en de de afspraken voor lichaamsbehandelingen gemaakt. Na een pretox ben ik vorige week zondag echt begonnen met vasten. Elke dag puur eten! Heerlijke shakes, lekkere salades en verwarmende soepen. De eerste dagen zijn best pittig. Je lichaam moet echt even in de relaxstand komen en zich aanpassen aan het anders eten. Maar met de ontspannen massages bij Jessy, heerlijke wandelingen in de natuur en alle hulp van thuis zodat ik ook echt mijn rust kon nemen voel ik me na 3 dagen helemaal in de flow komen. Afgelopen zaterdag was mijn laatste dag en ik barst van de energie, heb sinds maanden geen buikpijn meer gehad, mijn huis heeft een prachtige glow. Ik zeg MISSIE geslaagd!

En nu verder

Gister ben ik dus met de opbouw begonnen. Dat betekent langzaam weer voedingsmiddelen toevoegen aan de maaltijden. Vanwege het dieet zal ik o.a. geen gluten, lactose, suiker en rood vlees meer nemen. Een hele aanpassing maar gelukkig hou ik van koken en bakken en ga ik allemaal nieuwe lekkere recepten uitproberen. Ik ben er klaar voor. Ik duik nu gauw de keuken in en ga iets lekkers bakken voor vanavond. Want maandagavond is het Van onze tafel studio avond en daar hoort thee met lekkers bij!

Groetjes Krista


 



blijf op de hoogte