Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Zelf illustreren
06-11-2015

Geschreven door Erica

Illustreren is helemaal happening these days. FLOW heeft vorige maand zelfs een Flow Special aan illusteren geweid. Het is leuk om te zien hoe iedere illustrator zijn eigen stijl van werken heeft. Vaak gaan er jaren aan vooraf voordat je zover bent. De een werkt met uiterste verfijnde precisie, de ander werkt met een meer lossere hand.
Ook is er natuurlijk legio aan soorten tekenmateriaal op de markt waarmee je kunt experimenteren.

Omdat wij voor de Stijl- en Inspiratieboeken ook illustraties willen gaan gebruiken, vonden we dat we onszelf er ook eens wat meer in moesten verdiepen.
Bijvoorbeeld door eens zelf te gaan tekenen!

Aan de slag!

Gisteren ben ik aan de slag gegaan en had ik mijn zus Lineke ook uitgenodigd.
Wij zijn allebei grafisch ontwerper van beroep, dan ben je nog geen illustrator maar zit er wel creativiteit in je vak. Ik heb de opleiding DEVA gevolgd, illustratie was daar een van de vakken. In de oude textielfabriek stonden de ezels waarop we stillevens tekenden maar ook naaktmodellen!
Door goed te kijken kom je al heel ver, waar valt het licht op, waar zitten de schaduwen…

Stilleven

Voor de tekenopdracht die we onszelf gisteren hadden gegeven, hebben we eerst een stilleven gecomposeerd, de eerste keer niet al te moeilijk: een vaasje met een bessentak.
Lineke heeft een potlood 2H gebruikt om zo wat fijnere lijnen te kunnen tekenen, ze heeft de tekening helemaal in potlood gemaakt en door zwaarder aan te zetten de schaduwen er in verwerkt.
Ik heb een 3B potlood gebruikt en wat groter papier omdat ik graag wat grover werk. Zodra ik de schets klaar had, heb ik met verdunde ecoline eerst de achtergrond er in gezet. Bij de besjes hebben ik 3 verschillende kleuren in lagen opgebouwd en in elkaar laten vloeien. Als finishing touch heb ik met behulp van een kroontjespen met zwarte inkt de contouren en shaduwen aangegeven.
Leuk om te zien dat we met hetzelfde stilleven iets totaal verschillends hebben gecreƫerd.

Binnenkort gaan we weer afspreken en dan geven we Krista ook een opdracht, ben benieuwd of ze het leuk vindt om te doen!

Groet,

Erica

Papier: Daler Rowney 220 g/m2
Ecoline: Talens
Penselen: 4art
(Wij hebben al het materiaal gekocht bij Van Daalen in Meppel)


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte