Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Workshop Chalkboard art | Schoolbord schrijven
19-01-2015

Geschreven door Krista

Vinden jullie alle pins op Pinterest ook zo leuk met al die gave quote’s en illustraties op schoolborden? Dat noemen ze ook wel Chalkboard art! Wij hebben er al heel wat gepind op ons bord 'Chalkboard we love’. 

In 1841 was er een Amerikaanse arts die al schreef over de uitvinding van het schoolbord. Schoolborden worden gemaakt van eenvoudig plaatmateriaal waarop een matte zwarte verf, 'schoolbordverf' wordt aangebracht. Schoolbordkrijtjes: zijn meestal wit van kleur en fijn van structuur, in gemakkelijk in de hand liggende stiftvorm. Maar ook in prachtige pastelkleuren te krijgen. Tegenwoordig zijn er chalkmarkers oftewel krijtstiften met diverse punten om prachtige typografie of illustraties mee te maken.

Tijdens de workshop Handlettering die we met regelmaat geven kwam ook vaak de vraag of we ook een workshop Chalkboard gaan geven. We hebben toen een paar borden gemaakt, chalkmarkers gekocht en Erica is aan de slag gegaan en heeft voor Van onze tafel de workshop Chalkboard uitgewerkt. In december hebben we een try out workshop gegeven aan alle dames die ons hebben geholpen tijdens de Weekendmarket van 30 november.

En afgelopen zaterdag was het zover! Een leuke groep vriendinnen van Ameland hadden een dagje uit gepland! Niet iedereen woont meer op Ameland dus af en toe gaan ze samen een dagje iets leuks doen. En hoe leuk is het dat ze elk uitje steeds per tweetal organiseren. Waar gaan we eten? Waar gaan we shoppen en wat voor leuke activiteit gaan we doen? Een van de dames die het uitje moest organiseren heeft een aantal jaar in Meppel gewoond en wist van het bestaan van Van onze tafel dus 1 + 1 = 2! Eerst lunchen bij de Brasserie om vervolgens bij ons de Workshop Chalkboard te komen doen en daarna nog even shoppen in Meppel

Wat wij elke keer zo leuk vinden bij het geven van een workshop is dat dames altijd vol verwachting en met veel enthousiasme bij ons in de studio komen. Er hangt direct een gezellige en ontspannen sfeer. Kopjes koffie en thee worden er ingeschonken, wat lekkers erbij en dan beginnen met de uitleg. Want wat ga je doen tijdens de workshop Chalkboard.

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een Chalkmarker (krijtstift) op een schoolbord (40 x 60 cm). Na het uitzoeken van een quote ga je op een stuk papier dat dezelfde grootte heeft als het schoolbord je quote met potlood uitwerken. Typografie bepalen, illustraties erbij bedenken en alles goed uitmeten. Als deze opzet goed is ga je met de chalkmarker op het schoolbord aan de slag. Dat is hard en geconcentreerd werken maar als het dan eenmaal af is ga je met je eigen geschreven quote op chalkboard voor aan de wand naar huis!

Afgelopen zaterdag zijn er prachtige Chalkboards gemaakt. Achter elke quote zit een verhaal die tijdens de workshops vertelt wordt. Zo krijgen we ook een klein kijkje in het leven van onze workshoppers. Mooie bijzondere maar ook indrukwekkende verhalen. En hoe mooi is het dan om thuis een eigengemaakte Chalkboard aan de wand te hebben waar een quote op staat die helemaal past bij jou.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een schoolbord maken met een eigen geschreven tekst en mooie illustraties erbij? Opgeven voor de creatieve workshop Chalkboard kan via onze site. Je kan je met een groep opgeven of alleen. Hier vindt je meer info en de data. Op onze site bij fotogalerie vindt je alle foto’s van de workshop en kun je alvast ideetjes opdoen. 

Creatieve groet,

Krista & Erica


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte