Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Weekend Düsseldorf
13-11-2015

Geschreven door Erica

In de herfstvakantie zijn we met ons gezin een weekend naar Düsseldorf geweest. Even er op uit en niet zo ver weg! We hadden ons thuis al een beetje verdiept in de hotspots van de stad, ook rekening houdend met onze kinderen. Wat altijd fijn is dat je overnacht in een hotel in het centrum, dan hoef je niet steeds de auto te pakken. We hebben 2 overnachtingen geboekt bij Intercontinental aan de Königsallee, dit is de meest bekende winkelstraat van Düsseldorf gelegen aan beide zijden van de gracht.

Dag 1

Als eerste hebben we een wandeling gemaakt op de Rheinuferpromenade, de promenade langs de Rijn. Daar hebben we heerlijk in het zonnetje buiten geluncht. Van daar uit zag je het reuzenrad staan en besloten we direct maar een paar rondes te gaan maken. Ook hebben we een rondvaart gemaakt, allemaal toeristische dingen dus. Düsseldorf is een stad met veel oude industriële gebouwen en gebieden, maar ook net zo veel moderne architectuur. Daarna zijn we wandelend naar de Altstad gegaan, het oude centrum. Daar kwamen we de chocolaterie Gut & Gern onderweg tegen waar we een doosje bonbons hebben gehaald. 

Laura en ik hebben nog wat gewinkeld (‘De meiden willen shoppen!’ zongen we met z’n tweeën) maar de heren hadden daar al snel genoeg van en wilden lekker lounchen in de hippe bar van ons hotel. Ook hebben we deze avond in ons hotel gedineerd, wat subliem gesmaakt heeft! Harmen kreeg een compliment van de ober die niet kon geloven dat een 10 jarige een biefstuk had gegeten!

Dag 2

Op naar de Rheinturm, de Rijntoren! Met de lift naar 172 meter hoogte! Erg indrukwekkend voor ons allemaal. Wat een uitzicht! Weer op de grond zijn we terug naar het centrum gegaan en hebben we in de Mediahafen rondgeslenterd, hier zit een prachtige Vitra winkel. Geluncht hebben we bij Riva, ook in deze buurt. Veel steden kennen opkomende wijkjes, voor Düsseldorf is dat de wijk Flingern (Hoffelstrasse, Lindemannstrasse en Birkenstrasse). Leuke woonwinkels zoals 69m2 en eettentjes zoals Café Hüftgold zijn daar gevestigd. Maar de beentjes van Laura werden moe, dus even terug naar het hotel om uit te rusten.

Deze avond hebben we bij Dr. Thompson’s gegeten (Erkrather Strasse 232), een super gaaf restaurant in een oude zeepfabriek. Wat houd ik van dit soort gebouwen, dit oude industrieterrein (15 min. rijden vanuit centrum) is helemaal ontwikkeld tot hip gebied met een bioscoop, een sportcentrum, winkels en restaurants. Echt de moeite waard!

Dag 3

Na het ontbijtbuffet hebben wij de koffer in de auto gegooid met de tomtom richting Meppel. Met op m’n camera mooie foto’s van details van al dat mooie industriële erfgoed, welke ik voor mijn Inspiratieboeken ga gebruiken. 

Groetjes,

Erica

(De foto van Dr. Thompson’s is van hun site, dus niet door mij gemaakt)


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte