Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Vintage bloemetjes servies
07-01-2015

Geschreven door Erica

Wij kunnen geen genoeg krijgen van mooi vintage servies. Tijdens onze bezoekjes aan kringloopwinkels en brocante markten & fairs zijn we altijd op zoek naar kop & schoteltjes in Engelse stijl, mooie franse brocante schalen of leuke retro bordjes. En wat is er veel mooi serviesgoed te vinden. 

Waar bestaat een servies eigenlijk uit.

Serviesgoed is de verzamelnaam voor alle eetgerei dat van porseleinaardewerk of een ander materiaal is gemaakt. Denk hierbij aan borden en bekers. Maar ook kopjes & schoteltjes, gebaksbordjes of schalen.

Vroeger spaarde je al ruim voordat je ging trouwen voor je uitzet. Linnengoed, beddengoed, keukengerei, glaswerk, een bestekset en daar hoorde ook een bijpassend servies bij. Alleen in de tijd dat wij op kamers gingen kocht je je borden en bekers bij de Xenos of Ikea. Lekker goedkoop en je kocht het samen met alle andere spulletjes die je nodig had lekker makkelijk in 1 en dezelfde winkel. En later bij het samenwonen of trouwen ging alles gewoon mee. Nee, een mooi compleet servies hadden we niet.

Maar hoe leuk vinden we het nu om een mooi servies bij elkaar te zoeken voor in de studio. Natuurlijk maken we na het kopen van deze mooie vintage vondsten alles even goed schoon.

Hoe maak je Vintage servies schoon?

Men neme een afwasteiltje en leggen op de bodem een theedoek. Vul de teil met warm water, een scheut mild afwasmiddel en ongeveer 30 ml amoniak. Leg je vintage servies in de bak en laat dit inwerken. Daarna even met de afwasborstel overal bij langs en goed uitspoelen. Je schone vaat is klaar voor gebruik!

De plank in ons keukentje staat inmiddels boordevol met kopjes & schoteltjes om koffie of thee uit te drinken. Hebben we mooie vintage bordjes waar we wat lekkers op kunnen serveren. En vintage glazen om sapjes in te schenken. Kom je bij ons een workshop volgen dan komt al ons mooie servies op tafel!
Maar ook struinen we naar mooie exemplaren voor in onze webwinkel. Onze servieskast in de studio staat gevuld met prachtig servies.

Zoals een mooie in wit met blauwe bloemen set (dek)schalen. Wij kunnen in gedachten al helemaal teruggaan hoe dat er vroeger uit gezien moet hebben op de mooi gedekte eettafels. En wat dacht je van die leuke kopjes & schoteltjes en bonbonschaaltjes. De high tea’s van vroeger waren vast super mooi gestyled. Kijk voor het servies dat we verkopen in onze webwinkel.

Wij genieten elke studiodag weer van ons kopje thee uit zo’n vintage kopje en nemen er iets lekkers bij op een lief bonbonschaaltje. En natuurlijk eten we onze lunch van een mooi gebloemd bordje.

Omdat een oud servies, ongeacht het materiaal, poreus wordt en wij heel veel kopjes thee drinken in de studio ontkomen we er niet aan dat onze theekopjes een aanslag krijgen. Wat wij standaard in de studio hebben is een knijpflesje citroensap. De gebruikte kopjes vullen we na gebruik met water en een scheut citroensap en we laten deze vaak een nachtje staan. Bij het volgende gebruik hebben we weer superschone vintage theekopjes!

Misschien heb je zelf ook een leuke vintage kop & schotel waar je graag uit drinkt. Of zo’n bijzonder bordje of schaaltje. Maak daar dan een foto van en plaats deze op onze Facebook pagina en vermeld hierbij hoe je aan je item bent gekomen. Plaats ook deze link www.vanonzetafel.nl/blog en natuurlijk leuk wanneer je je Facebookvrienden uitnodigd om een kijkje op ons blog te nemen. Op 24 januari verloten wij onder de geplaatste foto’s een prachtige vintage vondst. 

En wij nodigen je graag uit een kop koffie/thee te komen drinken uit zo’n vintage kopje & schoteltje op zaterdag 24 januari a.s. tijdens de Van onze tafel Open studio dag. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn we geopend! Industrieweg 5 te Meppel. 

Kom dan ook de workshop `vintage theekopje’ schilderen (kosten € 10,- incl. materiaal, koffie/thee en wat lekkers) volgen. Opgeven voor deze workshop kan via de site.

Groetjes,
Krista en Erica

Blijf op de hoogte via RSS    FACEBOOK    TWITTER    PINTEREST    INSTAGRAM    GOOGLE+


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte