Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Struinen bij de kringloop
08-01-2016

Geschreven door Erica

Als ik bij een kringloopwinkel ben, kijk ik uit naar verschillende dingen. Ik zoek naar spullen voor mijn eigen interieur, voor mijn verschillende verzamelingen, voor mijn Inspiratieboeken, voor mijn kinderen, maar ook als ik iets zie in de stijl van een vriendin of mijn zussen gaat het mee.

Verzamelen maar!

Ik verzamel spellen en puzzels van Egel en Sio. De opa van mijn man heeft een halve eeuw geleden het merk Egel opgezet. Later werd dat Sio. Ik heb in zo’n tien jaar tijd een aantal spellen en puzzels verzameld, en elke keer is het leuk dat de familie het weer herkent. (Er is helaas niets bewaard gebleven.) Ik ben vooral dol op de grafische vormgeving van deze spellen uit die tijd. Bij Egel werd nauw samengewerkt met de ontwerpers en illustratoren. Verschillende waren zelfs in dienst. Helaas bestaat het merk niet meer, het is toendertijd overgenomen door een andere fabrikant. Op de eerste en derde foto zie je een Mosaic spel van Sio.

Ook verzamel ik sinds een tijdje linialen. De twee linialen op de tweede foto kan ik toevoegen bij mijn andere negen, deze verzameling ga ik gebruiken voor mijn Inspiratieboeken.

Wat hou ik van oude schoolspullen! Bakjes met letters of vormen, stempels, onbeschreven schriftjes, letterkaarten, schoolkaarten, stoeltjes… Op de vierde en achtste foto staat een doos met vakjes die vroeger gebruikt werden op school. Hij was niet erg goed gevuld maar dat maakte me niet uit, er kan genoeg ander leuks bij in. Ik zet deze bij al mijn andere vintage schatten bij mijn werkplek op zolder.

Inspiratieboeken

Het bakje met letters op de vijfde en negende foto heb ik gekocht omdat ik met mijn grafische achtergrond gek ben op letters. Ik heb al een leuk idee hoe ik deze letters ga gebruiken in mijn Inspiratieboeken.

Op de zesde foto staan twee oude badminton shuttles, deze doe ik ook bij mijn spullen van de Inspiratieboeken. Misschien dat ik ze kan gebruiken in een stoere compositie. 

Jongens stuff 

En voor mijn boekenwurm zijn de boekensteunen op de zevende foto, hij heeft een hele grote vintage bibliotheekkast op zijn kamer. Ik vind oude kantoorspullen namelijk ook erg mooi, en deze passen goed bij de kast. Het boompje op negende foto kan hij vast goed gebruiken om tussen zijn lego opstellingen te zetten! 

Groetjes,

Erica


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte