Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Stilte retraite op zolder
10-03-2015

Geschreven door Erica

Wat ons huis zo verassend maakt is onze zolder. Zodra je de deur naar de zolder achter je dicht trekt ben je ‘afgesloten' van de rest van het huis en hoor je de geluiden van buiten.

Na een drukke dag met het gezin en het werk kun je je hier heerlijk terugtrekken. Toen onze oudste zoon nog klein was schilderde ik hier ook vaak.
Het is een multi-functionele ruimte geworden want voor onze kinderen en hun vriendjes is het ook super om hier te mogen spelen. Tenten bouwen en dat werk.

De zolder is een grote open ruimte, alle functies zoals slapen, badderen, lezen, spelen worden niet begrensd door muren.

De inrichting heb ik bewust rustig qua kleuren gehouden, omdat ik dat mooi vind in combinatie met de houten kap. Kun je je voorstellen, wanneer je de grote foto bekijkt, dat dit meer dan 100 jaar geleden door bouwlieden helemaal in elkaar is gezet. Niks met spijkers maar alles met houten pinnen en uitsparingen waar de balken in vallen. Ik verwonder me er nog steeds over en je raakt er ook niet op uitgekeken.

Het houtaspect van de kap heb ik gecombineerd met een strakke witte vloer en met rieten, zinken, ijzeren, grijze en zwarte meubels en accessoires. De foto met de brandpomp en afvalbak heb ik gemaakt in New York. We moesten wachten op een yellow cab en toen heb ik deze foto geschoten. Het is vooral een favoriete foto van mij als Apple lover, omdat op de Mac de prullenbak er ook zo uit ziet.

Verder zie je 2 koffers van onzer beider opa’s, de rotan stoel van mijn oma, een staande lamp die mijn vader heeft gesmeed voor mijn moeders achttiende verjaardag… 
De dozen op de foto daar bewaar ik de werkjes en bijzonderheden in van de kinderen, voor elk jaar een doos. Archiveren daar houd ik van zoals je ziet!

Terwijl ik dit blog schrijf schijnt het zonnetje heerlijk door de zolderramen en voel ik me helemaal in retraite! Wat is jouw fijnste plekje in huis? Laat het me hieronder bij reacties weten.

Groetjes,
Erica


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte