Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Schilderen met Annie Sloan
22-10-2015

Geschreven door Krista 

Ik kan een heel verhaal schrijven over Annie en haar geweldige Chalkpaint maar dat doe ik niet. Op de site van Annie Sloan vind je alles over deze dame en de krijtverf die ze ontwikkelde. Nee, in dit blog neem ik jullie mee op een waar schilder avontuur.

In september hebben wij een boerderij gekocht in het pittoreske Giethoorn. In de aanloop ernaar toe begonnen we natuurlijk met onze zoektocht op funda. Ons oog viel op een prachtig wit geschilderd boerderijtje. Van buiten zag het er zo schattig uit. En de binnenfoto’s mochten er ook wezen. Alles mooi wit geschilderd (kozijnen, muren en de oude houten vloeren), deuren en plafonds muisgrijs en de inrichting was helemaal in brocante stijl. 

Een bezichtiging volgde en ik weet niet hoe het bij jullie ging mocht je er ooit een gedaan hebben. Maar het valt in het echt toch altijd anders uit dan op de foto’s. 

Bij ons bleek dat het wit geverfde hout en de witte muren in het echt toch niet zo heel wit waren, het neigde naar geel. Kortom werk aan de winkel want de hele boerderij moet van top tot teen opnieuw geschilderd worden. Dat weerhield ons er niet van om de boerderij te kopen.

Een schilder ingeschakeld en het werk kon beginnen. Kamer voor kamer wordt nu aangepakt. En wat wordt het mooi fris wit! Ook hebben we gekozen voor warme groene kleuren om de grijze plafonds en deuren mee over te schilderen. We wilden de kleuren van buiten naar binnen halen. Als het schilderwerk straks klaar zie je dat ook in de inrichting terug.

Samen met Paula van 't Bakhuus in Ruinerwold die deze verf verkoopt heb ik de kleuren samengesteld en elke week krijg ik van de schilder de bestelling voor de blikken verf door en haal ik deze bij Paula op. We hebben gekozen voor de kleuren Pure, Chateau Grey en de Olive! 

Onze schilder werkt voor het eerst met de Annie Sloan kalkverf. Dat was wel even wennen maar hij zei vorige week dat hij er wel schik van heeft!!! Het grote voordeel is dat er niet geschuurd hoeft te worden. De witte verf heeft wel 2 lagen nodig maar de groene verven dekken in 1 keer. Hoe fijn is dat. En wat een mooi mat resultaat geeft deze verf. Natuurlijk wordt het houtwerk wel afgewerkt met de matte lak van Annie Sloan zodat je deze met een sopje kunt afnemen.

De woonkamer en de slaapkamer zijn inmiddels klaar en deze ben ik lekker aan het inrichten. Stapje voor stapje gaat het echt wat worden. Over dat stylen en inrichten volgt natuurlijk binnenkort een blog!

Groetjes Krista


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte