Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Schatkamers vol vintage spullen
04-12-2015

Geschreven door Krista

Gisteren hadden we onze samen werkdag! Want eens in de 2 weken hebben we onze boekbespreking. Hoe ver zijn we, wat hebben we gedaan en we helpen elkaar verder waar nodig. En soms gaan we ergens naar toe om inspiratie op te doen. Ook heel belangrijk. 
De ene keer bedenkt Erica waar we heen gaan en de andere keer ben ik dat. En voor gister was ik aan de beurt. Ik wist het direct. Voor de eerste helft van de dag had ik een leuke ontmoeting in petto en daarna tijdens de lunch de boekbespreking doen.

Via een lieve kennis van mij werd ik laatst geattendeerd op de boerderij van haar moeder. Krista, daar moet je een keer naar toe. Echt iets voor jou en Erica. Ik kreeg al wat veelbelovende foto’s over de app. Gauw een afspraak gemaakt en tegen Erica gezegd, neem je fototoestel maar mee want we gaan heel veel foto’s maken.

Gisterochtend gingen we dan op weg. Erica wist nog niet waar we heen gingen en pas toen we bij Wolvega de snelweg verlieten heb ik haar ingelicht. Nog even doorrijden naar Kuinre en daar op zoek naar de boerderij van Jetty. Na even rondrijden hebben we het gevonden. We worden zo vriendelijk ontvangen. Eerst koffiedrinken met eigen gebakken Kuunderse pepernoten. Mmmmmm……

Er was meteen een klik en we kletsten er op los. Jetty vertelde enthousiast over haar passie voor brocante en vintage en de workshops die ze geeft en wij over Van onze tafel en de boekenseries waar we aan werken. En toen kregen we een rondleiding door de boerderij.

In 1 woord GEWELDIG! Elke kamer in huis (en ook de schuren om de boerderij) staat vol met schatten. Brocante en vintage schatten. Genoeg om een winkel of wat mee te vullen. En als een heus decorateur vind je overal in huis leuke gestylde hoekjes, plankjes en tafeltjes. En trek je een kast open dan is die geheid gevuld met nog meer mooie items. Door de jaren heen heeft Jetty de meest geweldige spullen verzameld. Wij kennen heel wat leuke brocante winkels maar die vallen in het niet bij deze verzameling.

De meeste brocanteurs gaan op zoek naar spullen in Engeland, BelgiĆ« en Frankrijk. Maar juist in Nederland is nog zoveel moois te vinden. Jetty speurt heel wat kringloopwinkels en rommelmarkten in Nederland af. Ze is een echte schatzoeker. Maar ook via via komt ze in het bezit van de meest mooie dingen. Zoals het verhaal van de gave oude toonbank die ze voor een prikkie kocht, een doos vol ongeschreven vintage kaarten die onder een kraam bij een rommelmarkt stond en de vondst van een geweldig kunstkerstboompje uit begin 1900. En dingen die ze jaren geleden al heeft gekocht blijken nu in 1 keer helemaal hip. En zijn nu heel gewild en moeilijk te vinden. En je kunt zien dat al deze spullen met zorg zijn uitgezocht en een plekje hebben gekregen in haar huis.

Voor de Inspiratieboeken zijn we voor de foto’s op zoek naar bijzondere items om te fotograferen. Nou wij kunnen ons hart ophalen en van Jetty mogen we losgaan. We hebben al heel wat mooie foto’s gemaakt.

Het is zo half 1 en Jetty haar man komt thuis om te lunchen. De tafel wordt gezellig gedekt en wij eten spontaan mee. Na de lunch nog even verder kletsen en fotograferen en dan is het toch echt tijd om te gaan.

Jetty zwaait twee stralende dames uit en we beloven gauw een nieuwe afspraak te maken want we zijn nog lang niet klaar met fotograferen. We zijn bang dat we nog wel een aantal keer mee komen lunchen!

Elk seizoen geeft Jetty leuke workshops. Je werkt o.a. met de vintage en brocante materialen die ze heeft verzameld. De kerstworkshop is dit jaar een Kerstster maken. Wil je meer info over deze workshop kijk dan op haar Facebook pagina of stuur een mail naar jettyvandervegt@hotmail.com

Wij kunnen niet wachten om ergens in januari weer een keer bij Jetty op bezoek te gaan. En maandag plaatsen we nog 2 blogs over Jetty. Een Kerstblog over de boerderij in vintage Kerststijl! EN een blog over vintage doosjes vol met Kerstschatten die Jetty te koop heeft. Hou onze site dus goed in de gaten!

Groetjes Krista


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte