Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Restyling kast woonkamer 1
26-02-2016

Geschreven door Erica

Vorige week heb ik het begin laten zien van de restyling van mijn woonkamer. In mijn woonkamer staan 2 grote witte vakkenkasten welke ik ook aangepakt heb. En dat was leuk om te doen!!!  Vooral omdat ik super geïnspireerd was geraakt door een foto die ik zag op Pinterest. (Zie grote foto) Wat me daarop vooral opviel was dat deze kast gevuld was met alleen maar decoratie.

Uitruimen

In mijn vakkenkasten stond heel veel vintage serviesgoed in pastelkleuren, eigenlijk hoort dit in de keuken thuis en wist nu: dat moest eruit! Ik heb inmiddels mijn kasten in de keuken uitgemest, al het plastic kinderservies eruit en het aangevuld met het vintage serviesgoed uit de vakkenkasten uit de woonkamer. Deze gebruik ik nu ook echt en staat niet meer alleen te pronken.

Ook had ik enorm veel stapels tijdschriften in mijn kasten, kon ze zo moeilijk weg doen, maar nu wel! Althans, ik heb ze ergens anders opgestapeld en pak steeds een stapel en scheur de mooiste plaatjes eruit om te bewaren.

Verzamelen!

Ik had de bewuste Pinterest foto uitgeprint en wist door deze foto precies wat ik wilde: Rustieke decoratiespullen verzamelen. Het moesten spullen zijn van hout, ijzer, verweerd koper, steen en glas. Ik dacht aan beelden, koraal, schelpen, planten, aardewerk, riet en dat soort dingen.

Laatst had ik met mijn zus Lineke een dagje uit afgesproken. We zijn naar een aantal kringloopwinkels geweest en naar Dat zit wel snor/Woonmaterie in Blokzijl en Buiten de lijntjes in Wolvega.

En ik ben eigenlijk heel goed geslaagd die eerste dag al! De week daarna stond de werkdag van Krista en mij op de planning, maar we zijn niet gaan werken maar er lekker op uit geweest om te shoppen. Gewoon kijken wat we tegen zouden komen en Krista wilde ook graag naar Dat zit wel snor/Woonmaterie en ze wist nog een leuke winkel in Steenwijk: Bonheur.

In deze anderhalve week had ik al zoveel leuks!! Echt fun!!! Variërend van prijs van 50 cent tot 50 euro.

Inrichten!

Alle 36 vakken leeggehaald en alles wat ik zelf nog had en de nieuwe spullen uitgestald op de tafel (Foto 1 t/m 4). Lineke kwam langs en hielp met stylen. Zo gaaf om te doen!

Ik vind het leuk jullie te vertellen waar ik de spullen vandaan heb. 

Op foto 5 een houten plateau en flessenstolp en minilijstje met veertje van Dat zit wel snor/Woonmaterie, onder de stolp een typemachine puntenslijper van de kringloop. 

Op de 6e foto een houten vakkenbak van de kringloop met daarin schelpen en een houten vaasje wat ik al had en een bamboe pot en aardewerken kruikje van de kringloop. 

Foto 7: Omdat ik het handig vind een schaar en dergelijke bij de hand te hebben, nog een vakkenbak met van alles en nog wat erin. Onder andere oude hamertjetik hamertjes, veren, brieven opener… 

De een na laatste foto van dit blog: een papieren tasje van Buiten de lijntjes (ik had een mooie pen gekocht voor bij mijn agenda) en een oude blikken Cadillac van Dat zit wel snor/Woonmaterie

De laatste foto: een ijzeren vis en dozen van de kringloop, de vintage camera was al in mijn bezit.

Omdat ik nog meer foto’s heb, hierna nog een blog met foto’s!

Groetjes,

Erica


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte