Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Onze boekenseries
07-10-2014

Geschreven door Krista

De idee├źn voor onze boekenserie's zijn al ontstaan in de tijd dat we nog fulltime moeders waren en nog ver voor ons gezamelijke Van onze tafel avontuur. Want het bijzondere is dat we ieder afzonderlijk een boekenserie idee hadden terwijl we dat niet van elkaar wisten. 

Doordat onze zonen beste vrienden van elkaar zijn, leer je elkaar goed kennen en kom je achter elkaars toekomstdromen. Zo kwam het dan ook, dat ik op een dag bij Krista langs ging en vertelde: ik ga 't nu doen! Terwijl Krista net een dag ervoor dacht: ik ga er aan beginnen! Om elkaar op weg te helpen en te inspireren spraken we  om de 4 weken met elkaar af voor een boekbespreking, om zo schot in de zaak te houden.

We hadden een plan van aanpak gemaakt: eerst het onderwerp afgekaderd: Krista: een serie stijlboeken voor jongens en meisjes op gebied van kleding & accessoires, wonen & slapen, eten & drinken, spelen & feest en meer. Erica: een serie inspiratieboeken die je kado kan geven bij speciale gelegenheden. Daarna het uiterlijk van de boeken, formaat, verpakking, bijlagen e.d. en weer daarna de grove indeling, hoofdstukken, onderwerpen per hoofdstuk. Deze boekbesprekingen deden we niet thuis maar lekker luxe bij de Koperen Hoogte onder het genot van een heerlijke lunch! We hadden al ons vaste plekje in het restaurant, ons tijdelijke kantoor!
 
Elke keer stelden we onze doelen en lieten we de volgende keer onze vorderingen aan elkaar zien. Dat werkte heel motiverend! Erica is van oorsprong grafisch ontwerper, zo konden we snel het ontwerp van de boeken bepalen en daardoor kunnen we straks ook onze boeken in eigen beheer opmaken. Op het punt dat onze dummie's van onze boeken klaar waren, ontstond er weer een nieuwe droom: samenwerken! Wat zou het toch supergaaf zijn om samen een bedrijf te beginnen en samen aan een 'merk' te bouwen. Een eigen studio buitenshuis om aan onze boeken te werken, maar ook andere leuke werkzaamheden zoals papierwaren ontwerpen, een webwinkel, workshops geven, een markt te organiseren met andere creatieve ondernemers.... Plannen genoeg! 

We waren dan ook zo blij dat we een geschikte ruimte vonden! Zo ontstond Van onze tafel! Van onze tafel Ontwerpstudio bestaat nu alweer bijna een jaar en alle onderdelen van ons bedrijf staan op de rit, dus nu wordt het tijd om ook onze boekenserie's weer op te pakken en hebben we een start gemaakt met: de boeken vullen! Dit zal een langere periode in beslag nemen, we houden jullie op de hoogte!

Erica & Krista

 


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte