Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Nieuw kleurenpallet
19-02-2016

Geschreven door Erica

Nu ik in een wat rustiger vaarwater ben beland met Van onze tafel en met mijn kinderen die wat groter zijn, had ik tijd om eens goed rond te kijken in mijn huis.

De tijd nemen om goed na te denken over wat ontbreekt er in mijn interieur? Hoe is de sfeer in de woonkamer?

Mijn bevinding: de basis is best oké, maar het moet meer op elkaar afgestemd zijn, een geheel worden. Ik wilde ook graag een wat meer volwassener uitstraling met rustige kleuren in de woonkamer en met een beetje glamourstijl.

Fluffy kussens

Het eerste wat ik heb aangepakt waren de kussens op de bank, ik had de wollen bruine kussens als eens in gebruik en heb deze weer van stal gehaald.
Deze had ik destijds bij het Mugje van Meppel gekocht, helaas bestaat deze winkel niet meer.
Het leek me mooi om de kussens die ik al had aan te vullen met kussens met een andere soort stof maar ook met een luxe uitstraling.
Bij
Leenbakker heb ik een beige velours en een okergele linnen kussen gevonden.
Daarbij wilde ik nog een tweede plaid voor ’s avonds op de bank, dat is een nepbontje geworden met een glimmende gouden glans.
Twee wollen kussens heb ik samen met Froukje van
Froekus gerestyled. Bij Pit fournituren in Meppel heb ik verschillend lint uitgezocht wat Froukje op het grote kussen heeft genaaid en ze heeft een kussen kleiner gemaakt met een grote stofknoop in het midden.

De nieuwe kleuren

De kleuren van de nieuwe kussens en de kleuren van de meubels en vloerkleed wat ik al heb, heb ik als basis gebruikt voor mijn nieuwe kleurenpallet te zien op de grote foto.
Donkerbruin van de bank, grijs van het vloerkleed, zwart van de sidetable/lampen en het beige en okergeel afgeleid van de kussens.

Eigenlijk ben ik dus eerst met de details begonnen zoals mooie kaarsen in het kleurenpallet op de schouw, palm naar binnen gehaald om te overwinteren en vanaf hier ga ik verder kijken.
Ik wil heel graag een tint op de muren in de woonkamer, die stalen hangen op dit moment als proef aan de muur om te kijken hoe het licht er op valt.
Ik denk dat mede door het verven van alle muren in de woonkamer het meer een geheel gaat worden.

To do

De stoel van Leenbakker op de middelste foto staat op mijn verlanglijst plus nieuwe overgordijnen, dat zou ook mooi zijn!
En nog wat speurwerk moet er verricht worden voor wat arty work voor aan de muur.
Over de salontafel ga ik nog nadenken, blijft het grote blok wat ik nu heb of worden het losse tafeltjes…
Als alles is uitgedacht en uitgevoerd zal ik overzichtsfoto’s gaan maken van de woonkamer voor in een nieuw blog. Pas als het helemaal af is!

Volgende blog

In de woonkamer staan 2 grote witte vakkenkasten met 36 vakken die ik inmiddels heb heringericht volgens de nieuwe stijl die ik ingeslagen ben. See you next week!

Groetjes,

Erica


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte