Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Love Ibiza!
14-08-2014

Geschreven door Erica

Ibiza staat bekend als feesteiland en als favoriete bestemming van bekende Nederlanders, maar het eiland heeft zoveel meer! Wij (Erica, manlief, zoon van 8, dochter van 3) zoeken de rust op en hebben een supergaaf kleinschalig agriturisme hotel met zwembad (Xarc) gevonden in het binnenland nabij Santa Eularia. Via een zandpad kom je er, en wat een stilte, je hoort alleen de krekels! Paradijsje!

De sfeer op het eiland is heel relaxed, kunstzinnig, overal kom je de hippie-bohemianstijl tegen. Wil je het eiland goed verkennen dan heb je een huurauto nodig en wat heel belangrijk is, ga goed voorbereid want het eiland kent geen straatnamen en de leukste restaurants en baaitjes/strandtenten liggen behoorlijk verborgen. Wij kregen een aantal tips van vrienden en dat was niet overbodig, want we dachten zo vaak: we waren dit moois anders nooit tegengekomen onderweg. 

Dit zijn onze favorieten:

Strandjes: 

Cala de Boix, golven, prachtig helder azuurblauw water, snorkelen, geen zeewier, zand is wel wat donkerder. Leuk kleinschalig strandtentje erbij, Spaans publiek.
Benirràs, zand/kiezelstrandje, de zonsondergang wordt begeleid door trommelaars en met mooie strandtent Elements. En daarnaast een klein pizzariaatje,    heerlijke pizza's.

Strandtent:

Experimental beach op Cap des Falcó, je steekt de zoutvelden over en dan op het eind van de weg, deze strandtent met prachtig uitzicht. Dit restaurant is super voor 's avonds, je kan hier niet de zee in want rotsig. Eerst lekker loungen en dan aan tafel!

Restaurant:

La Paloma in Sant Llorenç. Achter een parkeerplaats zie je een bord van dit restaurant, goed zoeken! Reserveer een plekje in de tuin, alles geserveerd op prachtig vintage servies, zo mooi!

Stadje:

Santa Gertrudis, gezellig om 's avonds te bezoeken, kunst en theatervoorstellinkjes op het pleintje, leuke winkeltjes en restaurantjes.

Winkel:

Sluiz, even ten noorden van Can Bernat, richting Santa Gertrudis, woonspullen en kleding in Ibiza stijl. Je kan hier ook lunchen en 's middags borrelen.

Wil je ook eens naar Ibiza? Mail me maar, dan vul ik bovenstaande lijst aan! 

Zomergroet, Erica


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte