Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Laura's boudoir
15-12-2014

Geschreven door Erica

Een boudoir [budoˈa:r (uit het Frans, afgeleid van bouder, dat pruilen betekent) is letterlijk een pruilkamer, maar was een - in de achttiende eeuw vooral in Frankrijk populair - meestal elegant ingericht vertrek, waarin de vrouw des huizes zich kon terugtrekken. Oorspronkelijk was het boudoir de ruimte gelegen naast de slaapkamer van de vrouw. 

Ik heb echt een lekker tutje als dochter, een meisje meisje en midden in haar roze fase. Omdat ze direct na het Sinterklaasfeest jarig is en dan al bedolven is onder het nieuwe speelgoed, had ik een ander kado bedacht voor haar 4e verjaardag.

Vanuit haar slaapkamer kan je met een deurtje naar een inloopkast (ruimte onder de trap naar zolder), waar ik mijn linnengoed en stofzuiger had liggen/staan. 14 Jaar geleden hadden we tijdens de verbouwing al bedacht dat daar ook best een wastafeltje kon komen.

Mijn idee: deze inloopkast om te toveren tot kaptafelkast of chic gezegd boudoir en waar ze haar tanden kan poetsen bij de wastafel. Dit alles moest wel gebeuren terwijl zij op de peuterspeel of op de crèche zat, want ik wilde dat het een verassing zou blijven tot haar verjaardag! Dus inkopen doen en klussen terwijl onze dame er niet bij was, nou dat vergt wel even een planninkje! En zorgen dat ze de deur van de inloopkast niet open deed!

Gelukkig had ik veel hulp, mijn zus Lineke heeft geholpen met behangen en een stoeltje van de kringloop afgeschuurd en gepimpt. Mijn zwager Jan heeft de elektra gedaan, de spiegel van de kaptafel en alle muurhaakjes opgehangen. De vloerbedekking heb ik laten leggen en de spiegel en plankje boven de wastafel heeft Joost gemaakt.

Ik heb inkopen gedaan bij Bij Jet voor de muurhaakjes, muurstickers, blikken en haar boudoir-schoentjes. Het behang heb ik bij Kwantum gekocht, de lampjes bij Leenbakker, de vakkenkastjes bij Xenos, dozen bij Ikea. En ik mocht bij Cobie Schuurman van Douglas Meppel allerlei leuke spullen ophalen om de kaptafel mee aan te kleden, zo gaaf! Zulk mooi spul heb ik zelf niet eens! Nagellakjes, lippenstiften, make-up, prachtige poederdoos, testers van parfums en van die leuke displays waar je een parfumflesje op kan zetten.

We hadden zoveel voorpret en het was voor mij ook heel spannend wat Laura er van zou vinden. Eindelijk op 10 december ging de deur voor haar open en Laura reageerde precies zoals ik gehoopt had en ze was niet meer weg te slaan uit haar boudoir. Lekker tutten voor de spiegel met haar vriendinnetjes!

Ik wil hierbij iedereen bedanken die meegeholpen heeft!! Bekijk hieronder het resultaat!

Groetjes, Erica


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte