Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Krista's reis naar Lapland-Finland
10-02-2015

Geschreven door Krista

Afgelopen week ben ik op vakantie geweest naar Lapland en Finland! Ik was met een groep van 36 mensen met 5 verschillende nationaliteiten op reis: Finnen, Duitsers, Zuid-Afrikanen, Belgen en Nederlanders.

Eerst bezochten we Lapland en hebben we genoten van het prachtige winterwonderland. Het is daar zo mooi en zo stil. Zeker als het sneeuwt is het zo magisch. 

We logeerden in prachtige houten cabins met sauna en natuurlijk een open haard. Dus wanneer we moe, koud maar voldaan terugkwamen van een dag buiten in de sneeuw konden we in de cabins heerlijk opwarmen.

Wat was het gezellig (vrienden voor het leven gemaakt) en wat hebben we gave dingen gedaan. Onder andere sneeuwscooter rijden, ijsvissen, skiĆ«n, langlaufen, wandelen, husky of rendier sledetochten maken. 

Mijn hoogtepunt was toch wel het bezoek aan de originele Smoked Sauna (in een houten hutje in the middle of nowhere) en tussen de sauna rondes je onderdompelen in een heus ijsmeer. Wat een belevenis!

En we hebben zo lekker gegeten. Vaak buiten in de sneeuw. Dat betekende eerst een vuurplaats in de 1 meter hoge sneeuw uitgraven en dan een kampvuur aanleggen. Ook hebben we een aantal keer in een Tipi gegeten. Natuurlijk weer bij een heerlijk haardvuur. 

Wat stond er zoal op het menu: heerlijke moten zalm, rendiervlees, aardappel stampot, super goed gevulde soepen en broodjes met heerlijke kip goulash. Zo heerlijk puur eten!

Vanuit Lapland reisden we naar de hoofdstad van het Noorden van Finland, Oulu en daarover vertel ik meer in mijn volgende blog!

Groetjes, 

Krista


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte