Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Geluk in een papieren wikkel
18-03-2015

Geschreven door Tineke 

Bloemen

Ranonkels zijn mijn lievelingsbloemen. Gevolgd door dahlia’s, pioenrozen en anemonen. En het liefst een combinatie daarvan. Toen ik puber was, wilde ik een bloemenwinkel. Eentje waar ook brocante te koop was en je koffie kon drinken met eigengemaakte appeltaart. Want zeg nu zelf, de geur van bloemen en warme appeltaart is toch onweerstaanbaar?  

Voor feesten en partijen

Bloemschikken doe ik nog steeds en appeltaarten bakken ook. En wanneer er iets gebloemd op tafel moet komen voor feestjes en partijen, weten vrienden en familie mij nog steeds te vinden. Maar niet zoals in het verleden, waar ik mijn hand niet omdraaide om het bloemwerk voor een bruiloft te verzorgen. Dat het nachtwerk werd en ik helemaal uitgeput de huwelijksdag beleefde, laat ik maar even buiten beschouwing. 

En hup op tafel 

Maar toegegeven, tegenwoordig is het meer van – hup - bosje ranonkels in wat vaasjes en klaar. In vaasjes van allerlei pluimage, dat dan weer wel. En ok, de juiste combinatie van vaasjes vergt tegenwoordig wat meer tijd dan het schikken. Maar een huis zonder bloemen op tafel, dat vind ik zo kaal en ongezellig. 
Bloemen in huis

De stylistes Holly Becker en Leslie Shewring vinden ook dat bloemen het verschil maken in een interieur. Ze hebben er een boek over geschreven: Bloemen in huis. Alleen de foto’s spreken al tot de verbeelding. Ze beschrijven stap voor stap hoe je bloemen kiest, combineert en schikt. Of het nu gaat om je interieur op te fleuren of om een extra touch te geven. 

Zelfgeplukte bloemen

En daarvoor hoef je wat hen betreft niet naar een bloemenjuwelier te gaan. Bloemen van de markt of zelfgeplukte bloemen geven hetzelfde resultaat. Door het kiezen van de juiste vaas of door een mooie kleurencombinatie van bloemen, krijg je een prachtig resultaat. 

Ik ben ook fan van zelfgeplukte bloemen. Mijn tuin laat het niet toe om er een pluktuin van de te maken. Daarom geef ik mijn vader (geboren in dé bloem-bol-plant-maand) ieder jaar op zijn verjaardag een ander soort dahliabollen. Hij verzorgt ze en ik pluk ze. Goeie deal lijkt me. Terwijl ik eigenlijk stiekem best wel weet dan mijn vader niet van dahlia’s houdt maar meer van verf en penselen. 

Helaas valt er nu nog niet veel te plukken. Toch wil je na het lezen van dit boek meteen bloemen in huis halen. Daarom staan de vaasjes inmiddels klaar, in de juiste combinatie. Ik sjees nu nog even snel naar de stad om wat geluk in een papieren wikkel te kopen. 

Groetjes, Tineke (LOV10)


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte