Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Een kloddertje hier ...
05-11-2014

Geschreven door Krista

... een kloddertje daar. Ik kon nooit mooie bloempotten en vazen in mijn stijl vinden. En van glazen vazen houd ik niet. Toen ik jaren geleden in de makelaardij werkte, kreeg ik van een tevreden klant die een woonwinkel had in Zwolle een prachtige oude waterkruik. Deze was bruin en toen helemaal passend in mijn meer klassieke interieur. Na een aantal verhuizingen en mijn veranderde interieurstijl heb ik de waterkruik met krijtverf lichtblauw geschilderd. 

Ik struin met regelmaat de kringloopwinkels, brocantewinkels en tuincentra af op zoek naar mooie potten, vazen of schalen. Het gaat mij dan om de vorm en niet om de kleur. Thuis worden ze grondig schoongemaakt en dan voorzien van een laag krijtverf. Ik heb standaard verfpotten in de schuur staan in mijn favoriete kleuren. 
Heel wat vazen, potten en schalen hebben een kleurtje gekregen. Ze hebben allemaal een plekje gekregen in huis. Op de eettafel, een kastje of tafeltje met erbij leuke accessoires. Ik koop elke week mooie bloemen om in de vazen te doen. Het mooist vind ik oudroze theerozen, tulpen, gipskruid en hortensia’s. 

Als je een vaas hebt geschilderd kun je deze een mooi plekje geven. Wil je een bos bloemen in de vaas, zet er dan een glazen potje met water in en schik daar de bloemen in. Om niet elke week veel bloemen te hoeven kopen kun je er ook een mooie hortensia of andere plant in zetten. Ik leg dan altijd een stuk folie om de pot van de plant om het overtollige water op te vangen. 

Zelf aan de slag? Kijk eens rond in huis welke potten of vazen jij een ander kleurtje zou willen geven. Koop dan wat potjes kalk of krijtverf (ik ben fan van Annie Sloan) en ga aan de slag. Terwijl de verf droogt koop je een paar mooie bossen bloemen of nieuwe planten en je hebt groots resultaat in je interieur! 

Groetjes,
Krista


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte