Volg ons op:
facebook twitter pintrest instagram  Google+ 

Winkelwagen

0 Items
Dichtbundels Delia Bremer
29-09-2014

Geschreven door Erica

Ook dit was weer zo'n leuke ontwerp opdracht die voorbij kwam. Maar liefst 3 dichtbundels ontwerpen en opmaken voor de dichteres Delia Bremer. Normaal werken wij niet in opdracht voor anderen maar voor Erica's vriendin Delia maakten we een uitzondering.

Het zijn 3 dichtbundels die de afgelopen 10 jaar door haar zijn geschreven. Ze gaan over verloren en gewonnen liefdes en snijdend verdriet. De bundel Hongerplooien is samen met de dichter Egbert Hovenkamp II geschreven en per sms verkeer zijn de sensuele gedichten over en weer gegaan vaak in het holst van de nacht. Bijzonder!

Het was al vanaf het begin het idee om de dichtbundels, ook al staan ze apart qua onderwerp, als serie te gaan ontwerpen. We hebben voor elk omslag een zwart-wit foto gekozen (fotografie door Ben Kleyn en Delia) en bovenop dat omslag een witte strook papier als flap waar de titel op staat. Dit is een mooi effect om meer diepte te krijgen. Omdat de bundels in een wire-o zijn gebonden was dit technisch ook mogelijk. De inhoud is heel strak gehouden, zodat de gedichten goed uitkomen. Verder hebben we de omslagfoto's in afgezwakte versie terug laten komen op een paar pagina's.

Vorige week woensdag was het zover, vers van de pers werden de 3 dichtbundels gepresenteerd. Delia las uit elk werk voor onder begeleiding van de gitaristen Serge Epskamp en Rob Zandgrond. Schrijver Gerard Stout nam de eerste exemplaren in ontvangst en voorzag de dichtbundels van vermakelijk commentaar. De lokatie was een prachtig oud kerkje in Echten. Er lagen witte lakens op de grond en de aankleding was in het zwart-wit zoals de dichtbundels, waaronder prachtige zwarte en witte aronskelken in flessen verzorgd door Anders Bloemstyling.

De avond was mooi om mee te maken en het was super dat er al zoveel dichtbundels werden verkocht! Binnenkort komen er interviews met Delia op de regionale en landelijke radio en op tv over haar nieuw uitgegeven werk. 

De dichtbundels zijn ook te koop op de Weekendmarket van zondag 30 november en we hopen dat ze op deze dag nog even langskomt om uit haar werk voor te dragen! Kijk op Delia's site wat ze nog meer doet als kunstenares en wat ze allemaal organiseert! www.delibre.nl

Groet,
Krista en Erica


Reactie toevoegen

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

blijf op de hoogte